סלמון שלם ממולא • מתוך ניחוחות השבת

יוסי ברויער Comments Off on סלמון שלם ממולא • מתוך ניחוחות השבת
23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

ניחוחות של שבת עולים מהמטבח, ואת מחפשת משהו טעים נוסף לכבוד השבת. מירי זורגר ויעל איבר מציעות לך, הצעה להגשה.

מצרכים

  • 1 דג סלמון מפולט ללא השידרה מרכזית עם העור ומחובר בצד אחד

למלית

  • 3 בצלים פרוסים
  • 1 חב' עלי סלק קצוצים
  • 2 גמבות חתוכות לרצועות דקות
  • 2 גזרים חתוכים לסרטים עם קולפן
  • 6 שיני שום כתושות
  • מלח פלפל שחור גרוס טרי
  • 4 כפות רוטב צילי
  • 1 חוט שפגט

לתיבול הדג

  • מלח פלפל
  • 1 לימון

אופן ההכנה

הכנת המלית

  • במחבת עמוקה מחממים שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה
  • מוסיפים את שיני השום הכתושות ומטגנים קלות
  • מוסיפים את עלי הסלק ומטגנים 2-3 דקות נוספות
  • מתבלים טועמים ומתקנים תיבול
  • מפזרים על הצד הפנימי של הדג מלח ופלפל וסוחטים חצי לימון על כל צד
  • מפזרים את המלית לכל אורך הדג
  • מסדרים את הגמבות והגזר לאורך הדג
  • סוגרים עם חוט שפגט
  • מפזרים מעל העור שוב מלח פלפל
  • מניחים בתבנית אפיה
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כשעה


0 תגובות